onsdag 16 juli 2008

Tjej eller hund

Jag har gått och funderat ett tag. Mitt liv är förvisso innehållsrikt och härligt på många sätt, men ibland kan jag känna att någonting saknas. Jag tror att lösningen på detta är att skaffa en livskamrat i någon form. Valet står då mellan en hund och en tjej. Ju mer man funderar på det, desto mer ter sig dessa två alternativ fördelaktiga på olika sätt.

Till att börja med kan konstatera att tjejer är roligare att prata med, även om hundar ofta kan verka vara bättre lyssnare. Hundar är alltid oproportionerligt glada när man kommer hem, vilket säkerligen vore ett härligt inslag i vardagen. Även om tjejer ibland kan dra på mungiporna åt ens blotta närvaro så kan man krasst konstatera att alternativet tjej innebär mindre bekräftelse och mer jobb. Hundar kan kissa lite oskyldigt på ryamattan utan att man gör en stor grej av det, men om en tjej gör samma sak lägger sig en tryckt stämning i luften och man måste genast dra upp några riktlinjer. Plockar man upp sin hunds bajs i en plastpåse blir man applåderad av samhället, men tro mig, folk tittar lite snett på en om man gör samma sak för en tjej.

När det kommer till avdelningen mysfaktor är det en hård kamp. Hundar är lurviga och härliga, men doften av levergodis när hunden vänder sig om och vill slicka en i ansiktet är mindre tilltalande än Elisabeth Ardens 8 hour cream. Däremot har hunden fördelen att den efter en stunds mysande lägger sig vid fotändan och slumrar medan tjejen ligger kvar och gör det otroligt svårt att sova.

En hund lever ca 9-13 år, en klart greppbar tidshorisont. De flesta tjejer blir minst 35, vilket gör det till ett större åtagande. Faller det väl ut så kan detta självklart vara bra, men en hund känns ändå som en lättare exit om det skulle skita sig.

Fan jag blir inte klokare av detta. Va fan ska jag göra?!?

1 kommentar:

Linda sa...

Om du skaffar dig en vovve så kommer du nog få en tjej på köpet. Om du däremot skaffar dig en tjej är det inte säkert att du får en vovve på köpet...